21 octombrie 2020

Mergem o oră cu un bilet în transportul în comun. Prețul nu se schimbă, dar va apărea și plata prin SMS

autobuz ratt

Mergi o oră cu transportul în comun? Plătești o singură dată, tot 2,50 lei, ca și până acum. Consilierii locali au votat, în ultimul plen, schimbarea modului de tarifare a călătoriilor cu STPT, dar nu și prețul de 3 lei, propus inițial. Următoarea promisiune, din nou: plata prin SMS.

STPT a propus, după o idee din martie a activistului civic Cristi Brâncovan, introducerea biletului de o oră, pe orice linie, chiar dacă este vorba despre linie urbană, metropolitană sau de expres. În proiectul apărut inițial pe ordinea de zi a ultimului plen creștea și prețul, de la 2,50 la 3 lei. Consilierii n-au fost însă de acord decât cu biletul de 60 de minute, nu și cu scumpirea. „Biletul rămâne același, dar va fi valabil 60 de minute.Va funcționa la fel. Se vede ora exactă când se validează biletul. Dacă este validat la 13.10, biletul este valabil la 14.10. Te-a prins la 14.15, iei amendă! Cred că este 200 de lei”, spune Nicu Bitea, directorul STPT.

Potrivit acestuia, de undeva din această vară, călătorii vor putea plăti și prin SMS, așa cum se promite de câțiva ani. În afară de biletul clasic, pe hârtie, la Timișoara, călătoriile se pot plăti și cu telefonul mobil, printr-o aplicație dedicată, dar și cu cardul. Aceasta variantă este posibilă numai pe autobuzele, troleibuzele și tramvaiele pe care au fost instalate POS-uri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: