Mătușa Julia și condeierul, pentru prima dată pe o scenă de teatru. La Timișoara

mătușa iulia

Povestea de dragoste dintre tânărul Mario și mătușa Julia devine, pentru prima dată, piesă de teatrul. Textul lui Mario Vargas Llosa se transformă și, la Timișoara, va putea fi savurat / admirat / detestat în cea mai nouă premieră a Teatrului Național.

Pentru prima dată adaptat pentru teatru, „Mătușa Julia și condeierul”, de Mario Vargas Llosa, s-a transformat în spectacol. Vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, frumoasa și strania de-toți-cunoscuta poveste de dragoste „secretă” dintre tânărul Mario și mătușa sa, Julia, își așteaptă spectatorii. Se întâmplă într-un decor de teatru radiofonic, unde puteți fi martorii unui joc de-a realitatea, mai în glumă, mai în serios.


„Mătușa Julia și condeierul” este un proiect important pentru Teatrul Național, care are pentru prima dată ocazia să propună publicului său întâlnirea teatrală cu Mario Vargas Llosa, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX. Din distribuție fac parte Matei Chioariu, Bogdan Spiridon, Luminița Tulgara, Cătălin Ursu, Cristian Szekeres și Daniela Bostan. Regia spectacolului îi aparține lui Sabin Popescu, care este și autorul scenariului. Scenografia e semnată de Geta Medinski, sound designul și video designul, de Sebastian Hamburger, iar light designul, deFlorian Putere.

Următoarele reprezentații sunt programate miercuri, 23 octombrie, și joi, 14 noiembrie, de la ora 19. Biletele pot fi cumpărate de la agențiile Teatrului Național,orar marți – duminică, orele 11 – 19, sau online, pe www.tntimisoara.com. (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

About Post Author