Maternitatea Odobescu se redeschide joi dimineață. Nu se știe câte persoane au fost testate de coronavirus

maternitatea odobescu

Se face dezinfecție și se redeschide. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș în ceea ce privește Maternitatea Odobescu. Acesta era în carantină, după ce mai multe asistente au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Nu se știe câte persoane au fost testate.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de Liliana Oneț, prefectul județului Timiș, s-a întrunit pentru a lua în discuție situația de la Maternitatea Odobescu. Aceasta a fost închisă din seara zilei de 31 martie, din cauza depistării unor cazuri de infectare cu COVID-19 la asistent. A fost prezentată ancheta epidemiologică efectuată de Direcția de Sănătate Publică Timiș. La propunerea DSP s-a decis că unitatea medicală se va putea redeschide mâine, 2 aprilie, la ora 8. Până atunci se va efectua dezinfecția întregului spital”, a anunțat, miercuri, Instituția Prefectului.

Nu se știe – pentru că acest lucru este, din nou, ținut secret – câte persoane au fost testate pentru coronavirus la maternitatea care aparține de Spitalul Municipal. Potrivit informațiilor noastre, în momentul în care s-a decis intrarea în caratină, în unitatea sanitară erau aproximativ 80 de persoane, paciente și personal.

Până la redeschiderea spitalului, gravidele sunt preluate de spitalul privat Premiere. Cealaltă maternitate de stat, care ține de SCJUT, este spital-suport pentru gravidele infectate cu Covid – 19.

About Post Author