Maternitatea Bega și Casa Austria se pregătesc să interneze doar pacienți cu Covid

casa austria

Spitalele din Timișoara intră din nou, la capacitate sporită, în „frontul” anti-Covid. Maternitatea Bega va interna doar paciente cu SARS-Cov2. De asemenea, la Casa Austria sunt pregătite mai multe paturi pentru bolnavii cu coronavirus.

A fost activat din nou planul alb la Timișoara. Conform Ordinului ministrului Sănătății, cu avizul CJSU, s-a decis ca două secții ale Spitalului Județean Timișoara să interneze doar pacienți cu coronavirus.

La Maternitatea Bega vor fi internate doar gravide cu Covid, cel mai probabil de luni. Aici sunt, în prezent, două paciente infectate: o gravidă și o tânără care a născut recent. „Având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri s-a luat decizia de a transforma din nou Maternitatea Bega în maternitate Covid. Pacientele suspecte vor fi primite de Maternitatea Odobescu. După pozitivare, ele vor merge la Maternitatea Bega, pentru tratament, supraveghere, naștere”, a spus Raul Pătrașcu, managerul SCJUT.

Și la La Casa Austria vor fi internați doar pacienți cu Covid. „Casa Austria va oferi 50 de paturi conectate la oxigen pentru pacienții cu forme moderate de Covid-19 și până la 11 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă. Cele două secții au deja circuite”, a mai declarat Pătrașcu.

La Maternitatea Bega, pacientele nonCovid vor fi externate în aceste zile. Pacienții nonCovid de la Casa Austria vor fi tratați la Ortopedie. La SCJUT, în zona roșie, sunt 30 de pacienți cu Covid-19, șapte la Terapie Intensivă și 53 de persoane suspecte.