Maternitatea Bega nu mai este exclusiv pentru pacientele cu coronavirus

bega

Maternitatea Bega s-a redeschis și pentru pacientele care nu au Covid-19. Spitalul, până acum destinat exclusiv gravidelor cu coronavirus, era gol de două săptămâni.

Direcția de Sănătate Publică a aprobat redeschiderea Maternității Bega și pentru pacientele care nu au coronavirus. Spitalul are circuite separate și un cort de triaj în curte.

„Am primit oficial aprobarea. Orice pacientă va fi supusă procedurii de triaj, apoi va fi consultată. Ambulatoriul va funcționa conform unui orar stabilit, ca să evităm riscul de contaminare. Informații vor primi la cortul de triaj, care se află în curtea spitalului. Toate pacientele care vor fi internate vor fi testate Covid”, spune dr. Marius Craina, directorul de la Bega.

De la 1 aprilie, în Maternitatea Bega nu au putut fi internate decât gravide sau lăuze infectate cu coronavirus, dar și bebelușii lor. De aproximativ două săptămâni, aici nu a fost internat niciun pacient. Potrivit datelor de la DSP, în acest spital s-au vindecat 15 persoane confirmate cu Covid 19.

About Post Author