Mașină de intervenții de 350.000 de euro, pentru pompierii din estul Timișului

pompierii

Pompierii din Făget au, de acum, la dispoziție pentru intervenții în zona de est a județului o autospecială de mare capacitate. Mașina cumpărată cu fonduri europene va fi folosită pentru misiunile desfășurate în Făget, șapte comune și 38 de sate.

O autospecială de stingere cu apă și spumă, cu o capacitate de 10.000 de litri de apă, completează parcul auto al ISU Timiș. Mașina a fost cumpărată prin proiectul Viziune 2020, Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Complet echipată, ea a costat 1,69 milioane de lei, cu TVA. Autospeciala are un rezervor de apă cu o capacitate de 10.000 litri și un rezervor de spumă cu o capacitate de 400 litri. Debitul maxim al pompei de refulare a apei este de 4.000 litri / minut.

„Autospeciala AT 10000 este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizare apei cu randament ridicat de stingere”, transmite ISU Timiș. Mașina poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, râuri, acumulări de apă etc.), ceea ce reprezintă un avantaj major atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile.

Autospeciala va deservi orașul Făget, cu satele: Bătești, Begheiu Mic, Brănești, Bunea Mare, Colonia Mică, Jupânești, Povergina, Temerești; comuna Curtea, cu satele Homojdia și Coșava; comuna Dumbrava, cu satele Bucovăț și Răchita; comuna Fârdea, cu satele: Drăgșinești, Gladna Montană, Hăuzești, Mâtnicu Mic, Zolt; comuna Margina, cu satele: Breazova, Bulza, Coșevița, Coșteiu de Sus, Groși, Nemeșești, Sintești și Zorani; comuna Mănăștiur, cu satele: Pădurani, Remetea Lunca, Topla; comuna Pietroasa, cu satele: Crivina de Sus, Fărășești și Poieni; comuna Tomești, cu satele: Baloșești, Colonia Fabricii, Luncanii de Jos, Luncanii de Sus, Românești.

About Post Author