28 octombrie 2020

Masca, obligatorie în zona pietonală a Timișoarei. Localuri închise în Buziaș și alte câteva localități

scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, miercuri seară, noi măsuri în vederea limitării numărului de infectări cu SARs-Cov2. De joi, 8 octombrie, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în mai multe localități în care a fost depășit pragul de infectare cu Covid-19 de 1,5 la mia de locuitori.

Conform acestei hotărâri, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice, indiferent dacă acestea sunt închise sau în aer liber, în intervalul orar 6 – 24, pe o perioadă de 14 zile în următoarele localități, unde a fost depășit pragul infectare cu Covid-19 de 1,5 la mia de locuitori: Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare și Valcani. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Masca de protecție va fi obligatorie în Timiș, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și faleze. Măsura este obligatorie în intervalul orar 6 – 24.

Fără baruri și păcănele

De asemenea, pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, cafenelelor precum și în baruri, cluburi și discoteci din interiorul clădirilor din unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare și Valcani. Sunt exceptate restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare pentru clienții cazați în aceste unități.

În aceleași localități va fi suspendată și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Este interzisă, de asemenea, și organizarea spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale publice sau private. Vor fi închise și piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare), târguri și oboare. Prevederile prezentei hotărâri devin obligatorii din 8 octombrie.

3 thoughts on “Masca, obligatorie în zona pietonală a Timișoarei. Localuri închise în Buziaș și alte câteva localități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: