Marian Cucșa, inspirat de Donald Trump, s-a înscris în Forța Națională

cucșa

Deputatul Marian Cucșa a renunțat la independență și s-a înscris, marți, în Forța Națională a lui Teodor Meleșcanu. Fostul membru al ALDE spune că a decis să facă acest pas pentru că vrea să apere drepturile românilor.

Marian Cucșa a intrat în parlament în 2016, ca deputat, din partea ALDE. El a renunțat la calitatea de membru al acestui partid în toamna lui 2019, pe fondul unor neînțelegeri cu gruparea Tăriceanu. De altfel, Cucșa a cerut demisia fostului premier, dar, în cele din urmă, el a fost cel care a plecat.

Independența politică a deputatului de Timiș n-a ținut însă prea mult. Marian Cucșa a anunțat, marți, că a aderat la platforma Forța Națională. „Sentimentul naționalist semnalat foarte bine de către Donald Trump, regăsit în Franța și dovedit în Italia, Polonia și Ungaria se conturează și la noi, prin Forța Națională (…) Forța Națională va avea succes pentru că este o platformă care promovează valorile și tradițiile naționale și protejează cetățenii români și drepturile lor”, se precizează într-un comunicat de presă.

Cucșa promovează patrimoniul României

„Cu acest sentiment te naști și acest curent naționalist nu poate fi controlat niciodată de un singur individ. Pe întregul mandat de până acum am încercat să promovez produsele românești, iar Forța Națională nu este doar despre promovarea produselor românești ci despre întreg patrimoniul României, începând de la bogățiile naturale până la tradițiile și valorile noastre și incluzând toți cetățenii români. Iar România are nevoie de o forță națională care să reunească forțele cetățenilor români și să le apere drepturile”, a explicat, în același comunicat, Marian Cucșa.

Potrivit Wikipedia, „Forța Națională este un partid de centru din România, relansat în 16 noiembrie 2019 și este condus de către președintele Senatului României, Teodor Meleșcanu”. Între timp, Meleșcanu este așteptat să părăsească funcția, după ce judecătorii de la Curtea Constituțională au decis că alegerea sa ca al doilea om în stat a fost neconstituțională. El însă nu se grăbește să facă pasul.