Marian Constantin Vasile a aflat de ce a fost concediat: partidele se tem de el la alegerile din 2024

Marian Constantin Vasile

Activitatea depusă ca administrator public al județului Timiș a făcut ca el să fie văzut ca un candidat puternic pentru alegerile din 2024. Nu se știe candidat la ce, dar asta este părerea lui Marian Constantin Vasile, recent demis.

La o săptămână și un pic de când a rămas fără funcție, urmând să fie concediat de la 1 septembrie, Marian Constantin Vasile a expus ceea ce crede că a fost scenariul creat pentru ca el să devină istorie.

„Am știut dinainte scenariul, ceea ce naște și alte întrebări. De ce, după acea distincție, echipa din care am făcut parte a întors foaia? Sunt întrebări pe care ar trebui cu toții să ni le adresăm, dacă vrem să continuăm cu dezvoltarea județului. Eu îmi doresc să se facă lumină. Nu am fost niciodată o persoană conflictuală pentru că nu am dorit să rostogolesc în presă tot felul de dezinformări. Am dorit să întărim echipa și încrederea cetățenilor în CJ. În ceea ce privește postul de administrator public, cred că ne dăm seama că e un post important nu a fost degeaba creat prin legislație”, a spus Vasile.

„Mai rămâne o provocare, anume că nu am acceptat CV-urile venite pe linie de partid. Au venit câteva propuneri din partea PNL, de la persoane cu funcții care vizau posturi ce nu au aveau nicio treabă. Le-am invitat să participe la concurs, dar nu au venit. Au fost și alte partide care au încercat, dar mai subtil. Concluzia mea e următoarea: de fapt nu au fost urmărite interesele județului și ale cetățenilor, ci interesele partidelor”, a continuat acesta.

A intrat în „vizorul partidelor”

În urma propriei analize, Vasile a descoperit trei motive pentru care a fost trimis la plimbare: a fost văzut ca un posibil candidat puternic pentru alegerile din 2024, a ocupat un post râvnit de mulți și n-a fost un funcționar public aservit.

Vasile crede că a început să sperie alți candidați. „De ce ce cred eu că realmente a fost desființat postul de administrator public al județului. Am intrat, prin postările mele, în vizorul partidelor ca un candidat pentru alegerile din 2024, și a existat această teamă pentru mine. Niciodată nu am dat semnale în sensul acesta, m-am focusat pe ceea ce înseamnă management instituțional, n-am încercat nici direct, nici indirect să promovez persoana proprie. Vă pot mărturisi încă un aspect, încă la începutul mandatului când președintele m-a chemat la el, am avut o înțelegere bărbătească, una din condiții a fost să informez cetățenii despre ceea ce fac. Nu am făcut acest lucru nici pe jumătate cât aș fi putut”, a declarat Vasile.

„Am fost un om corect moral”

Marian Constantin Vasile e convins că moralitatea sa l-a făcut indezirabil în instituție. „Am stat probabil în calea fericirii unor oameni așa-zis puternici, vorbim despre un an electoral. Am fost un om corect moral, bazat pe rezultate și pe servirea intereselor cetățenilor și, recunosc că s-ar putea să fi indispus unele persoane sau unele interese prin această abordare a mea foarte corectă. Nu în ultimul rând ar putea să fie motivul următor, că nu a existat o colaborare cum își închipuiau unii din PNL, anume o colaborare aservită. Nu mă reprezintă”, susține acesta.

Vasile n-a vrut să se ocupe nici de relația cu primarii, pentru că știa că nu poate mulțumi pe toată lumea. În plus, pentru că s-a vehiculat că tocmai edilii liberali s-au plâns de colaborarea cu el, MCV a spus că oricum nu e membru de partid de mai bine de trei ani.

Marian Constantin Vasile n-a vrut să spună însă dacă va candida în 2024 pentru vreo funcție publică și nici ce partide l-au contactat, deși a afirmat că ar fi mai multe. La bursa zvonurilor circula mai intens varianta cum că ar vrea să fie candidatul Forței Dreptei la Primăria Timișoara, dar și că ar fi fost „curtat” intens de AUR.

About Post Author