Marea Britanie cere, de săptămâna viitoare, test negativ Covid la sosire

marea britanie

Toţi cei care sosesc în Marea Britanie, inclusiv cei care locuiesc acolo, trebuie, de săptămâna viitoare, să prezinte un test Covid negativ. Detaliile vor fi anunțate în câteva zile.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de Covid-19. Potrivit statisticilor, peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv. Țara este, din nou, în lockdown total. Strategia guvernului britanic se bazează mai ales pe izolare, precum şi pe administrarea celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

De săptămâna viitoare, cei care vin în Marea Britanie cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În caz contrar, există riscul unei amenzi de 500 de lire sterline (553 euro). Excepțiile vizează, în principal, transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Chiar dacă au un rezultat negativ la test, persoanele din ţările cu risc ridicat trebuie să se autoizoleze timp de zece zile. Ei pot ieși mai repede din carantină, dacă fac un test la cinci zile după sosire, iar rezultatul este negativ. Ministerul Transporturilor va anunța detaliile cel târziu la începutul săptămânii viitoare. (sursa foto: www.gov.uk)