Marea aventură a micii albine Mitsu. Mircea Dragu debutează ca autor de carte

Mircea Dragu

O carte pentru copii mici și mari. Cam asta ar fi „Marea aventură a micii albine Mitsu”, scrisă de psihoterapeutul timișorean Mircea Dragu, care debutează astfel și ca autor de carte. Volumul, apărut recent la editura Humanitas, va fi lansat și… acasă. Adică „la Bufnițe”, acolo unde a și început povestea.

Marți, 12 aprilie, la ora 18,30, la librăria La Două Bufnițe va fi lansată cartea „Marea aventură a micii albine Mitsu”, de Mircea Dragu, cu ilustrații de Bajkó Attila, din colecția Junior de la editura Humanitas. Va fi invitat scriitorul Radu Pavel Gheo, iar lansarea va fi moderată de Oana Doboși.

„Când temuta viespe mandarină, o lighioană cât o vrabie, dă iama în câmpia parfumată unde trăiesc albinele europene, Mitsu, cea mai mică dintre ele, pornește în aventura vieţii sale. Cu zapis și învoire de la regina stupului, albina cea neînfricată pleacă în zbor peste mări și ţări, spre Orientul Îndepărtat, ca să înveţe de la albinele nipone tactici de apărare împotriva temutei viespi”, sună, pe scurt, descrierea cărții.

Mircea Dragu este psiholog și, de-a lungul timpului, a activat în diverse organizaţii din zona civică sau din cea de sănătate (Salvaţi Copiii, Icar, Centrul Euroregional pentru Democraţie etc.). Are mai multe premii, inclusiv la Gala Premiilor Societăţii Civile. În paralel cu activitatea profesională, el coordonează activitatea unei școli de arte marţiale de origine japoneză. Bajkó Attila a studiat Artele la Timișoara și la Budapesta și este cunoscut publicului mai ales pentru decorurile de teatru și picturile pe lemn meticulos elaborate.

About Post Author