Marcel Miclău, autorul lui „Creionel și Roboțel”, din nou în conducerea ANOFM

Marcel Miclău

Numirile nocturne în guvern continuă. Vineri seară a fost publicată în Monitorul Oficial numirea, în funcția de secretar general al ANOFM, a lui Marcel Miclău. PSD-istul a mai fost în aceeași poziție, deținând, la un moment dat, și șefia instituției.

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, vineri, cu „caracter temporar”, în funcția de secretar general al ANOFM, pe Marcel Miclău. Acesta era directorul AJOFM Timiș. Miclău a fost chiar șef al ANOFM, în 2016, când numirea i-a fost semnată de fostul premier Dacian Cioloș. Ulterior, a mai secretar general al aceleiași instituții, funcție din care a plecat în ianuarie 2020, după o decizie semnată de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban.

Marcel Miclău are 57 de ani și, după Revoluție, a ocupat mai multe posturi guvernamentale. De exemplu, în perioada 1990 – 1994, a fost consilier în Ministerul Învățământului în perioada 1990-1994. Între 1994 și 1996 a fost director general al Secretariatului de Stat pentru Persoane cu Handicap. Între 2001 și 2002 a fost consilier personal al fostului ministru al Dezvoltării, Hildegard Puwak, iar apoi a ajuns până în funcția de director general al Corpului de Control al ministrului de Interne. În intervalul 2000 – 2004 a fost și consilier județean, potrivit CV-ului oficial.

În perioada 1997 – 2001, Marcel Miclău a făcut Facultatea de Economie la Universitatea „Mihai Eminescu”, dispărută între timp. El și-a trecut în CV și că are „capacitatea de a elabora și desfășura strategii culturale și sportive”, dar și „deprinderea de a socializa și a prezenta aspecte specifice culturii din România”. Este absolvent de Școala Populară de Artă și este „interpret la instrumente muzicale și dans”. În 1994 a publicat volumul „Creionel și Roboțel”.