Marcel Ciolacu l-a luat consilier pe Victor Ponta, să-l ajute în probleme economice internaționale

victor ponta

Fostul premier Victor Ponta este noul consilier onorific în domeniul relaţiilor economice internaţionale al lui Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial. Ponta, care a demisionat după tragedie din Colectiv, nu mai este membru PSD.

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit consilier onorific pe fostul prim-ministru PSD Victor Ponta. Decizia privind „acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Victor-Viorel Ponta în domeniul relaţiilor economice internaţionale” a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

„Vreau să-l ajut pe domnul Ciolacu, care s-a purtat foarte frumos cu mine și îl voi consilia în probleme economice internaționale. În ultimii opt ani, niciun premier nu s-a ocupat de relațiile economice externe și tocmai aici cred că pot colabora cu premierul și îl pot ajută cu expertiza mea (…) Cred că relațiile pe care le-am construit în ultimii ani pe plan extern îl vor ajuta pe Marcel Ciolacu în acest sens, să devină un premier cunoscut pe plan extern, cu partenerii economici și din afara UE”, a declarat, pentru hotnews.ro, Victor Ponta.

În septembrie anul trecut, Marcel Ciolacu spunea, vorbind despre predecesorii săi la conducerea PSD, că Victor Ponta „a guvernat bine România, a fost un prim-ministru bun”, iar pe Liviu Dragnea l-a catalogat drept „un organizator de excepţie”.

S-a retras din politică în 2021

Fost președinte PSD în perioada 2010 – 2015, Victor Ponta a fost premier din mai 2012 până în noiembrie 2015, când a demisionat după tragedia din Colectiv. Ponta a fost exclus din PSD în iunie 2017. Partidul condus atunci de Liviu Dragnea i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, care nu a vrut să demisioneze și l-a numit pe Ponta șef al Secretariatului General al Guvernului.

Ponta a fost apoi președinte al Pro România. După alegerile din 2020, când partidul nu a mai intrat în parlament, s-a retras din politică și s-a ocupat de consultanță economică.

În februarie 2023, presa a scris despre o întâlnire între Victor Ponta și liderul AUR. Fostul premier a spus atunci că s-a văzut cu Simion pentru „a-l consulta pe probleme de program economic”. Întrebat acum de hotnews.ro despre AUR, Victor Ponta a afirmat că „relația cu George Simion și cu AUR s-a încheiat. Am discutat și l-am sfătuit pe Simion și văd că AUR are acum un program economic public”.

About Post Author