Maratonul Vaccinării. Poți pune umărul ca Timișoara să devină oraș liber de Covid

Dacă nu v-ați vaccinat sau aveți prieteni și rude care nu s-au vaccinat, și vreți să faceți asta, săptămâna viitoare se poate întâmpla. Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara” înseamnă trei zile de imunizare, cu sute de voluntari.

maratonul vaccinării

În perioada 23-25 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT are loc o acțiune de vaccinare maraton, sub sloganul „Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. De vineri până duminică, ziua și noaptea, vă așteaptă sute de cadre medicale și studenți la Universitatea de Medicina și Farmacie „Victor Babeș”.
 Totul se face voluntar.

„Ca medici în secții de Terapie Intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți cei care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată și să vină“, spune dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI a Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.

Oricine se poate programa online, pe platforma RoVaccinare, sau telefonic, la call centerul național (021-414.44.25) sau la call centerul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara (0356-406.517).

„E momentul pentru victoria unei comunități în fața virusului”

„Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm toți. Dacă știu ceva, e că timișorenii sunt solidari la greu. De aceea îi chem să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. E momentul pentru victoria unei comunități în fața virusului”, spune, la rândul lui, primarul Dominic Fritz.

Centrul de vaccinare de la CRAFT a apărut deja în platforma națională, cu 2.160 locuri disponibile / zi. Asta înseamnă, de fapt. 30 de fluxuri de vaccinare. În total, de vineri până duminică, la Maratonul Vaccinării ar putea fi imunizate aproape 6.500 de persoane.

În centrele din Timiș sunt peste 15.000 de locuri disponibile la vaccinare. Cele mai multe sunt pentru serul AstraZeneca, dar sunt și peste 3.000 la Moderna, respectiv în jur de 3.800 la Pfizer. La Maratonul Vaccinării de la CRAFT se va folosi produsul Pfizer. Cei care vor fi imunizați aici vor face rapelul în perioada 14-17 mai, la Sala Olimpia. De la debutul campaniei de vaccinare, în Timiș s-au administrat 184.281 doze de vaccin. 53.239 de oameni au făcut ambele doze.