Maratonul Vaccinării, la CRAFT și Sala Olimpia. Zeci de ore de imunizare

În perioada 23 – 26 aprilie, la Timișoara, va avea loc prima „etapă” a Maratonului Vaccinării. Rapelul se face în mai, iar în CJSU de miercuri după-amiază s-a stabilit și unde se întâmplă totul.

maratonul vaccinării

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat miercuri de prefectul Zoltan Nemeth, a aprobat o hotărâre pentru schimbarea destinației actuale a spațiului din cadrul Sălii Polivalente a Centrului Regional de Afaceri Timișoara / CRAFT în centru de vaccinare pentru perioada 23 – 26 aprilie. A fost aprobată, de asemenea, schimbarea destinației actuale a Sălii de Sport „Constantin Jude” (Sala Olimpia), în perioada 14 – 17 mai, începând cu ora 8, în centru de vaccinare pentru rapelul celor imunizați la CRAFT.

Este vorba despre Maratonul Vaccinării, pus la cale de Asociația Non Profit pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, condusă de dr. Dorel Săndesc. Organizatorii speră să vaccineze undeva între 10.000 și 15.000 de oameni. Așa cum arată datele, vaccinarea se va face cu serul Pfizer, însă trebuie ca noul centru temporar să apară în platforma oficială a CNCAV, pentru ca oamenii să se poată programa. Nu se știe când se va întâmpla asta, așa cum nu a fost anunțat oficial nici acest „maraton de vaccinare”. Se va întâmpla, probabil, în zilele următoare.

„A venit o propunere de la Asociația pentru ATI «Aurel Mogoșeanu» Timișoara. Resursa umană va fi reprezentată de voluntari, care sunt medici, asistente medicale, studenți la UMF și va fi asigurată de asociație. Locația pentru prima ediție este pusă la dispoziție de CCIAT, iar pentru rapel, de primărie. Scopul este creșterea gradului de vaccinare prin acțiuni paralele cu centrele de vaccinare permanente”, a explică prefectul Zoltan Nemeth.