Maratonul Resuscitării: curs gratuit de prim ajutor, la Timișoara

Maratonul Resuscitării

Câteva secunde pot salva viața unui om. Dar câți dintre noi știm să dăm corect primul ajutor? Acum poți învăța ce trebuie să faci, la un curs de jumătate de oră, la care participarea este gratuită.

Știați că patru din cinci stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă? Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele de supraviețuire scad cu 10% la fiecare minut. Ca să știți ce să faceți, puteți participa la un curs dedicat de prim ajutor.

Maratonul Resuscitării are loc în 16 noiembrie, de la ora 12, la Iulius Mall, în zona Intersport. Peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD vor fi cei care, la stațiile practice, îi vor învăța pe participanți cum să recunoască și ce trebuie să facă, în cazul unui stop cardiorespirator. Vor fi 15 astfel de stații practice, la care vor fi câte doi instructori. Vor fi mai multe cursuri succesive, fiecare cu o durată de 30 de minute.

„Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară”, transmit organizatorii. Cursul este organizat de Fundația pentru SMURD, Iulius Town Timișoara, ISU Timiș, UPU – SMURD Timiș.

About Post Author