Maraton în vremea coronavirusului. Iubitorii de alergat sunt așteptați la o nouă ediție a „Timișoara City Marathon”

Timișoara City Marathon

Clubul sportiv Asociația Alergotura, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, primăriile Timișoara, Otelec și Sânmihaiu Român, organizează a patra ediție a maratonului sportiv „Timișoara City Marathon”.

Cursa are loc duminică, 25 octombrie. De asemenea, între 26 octombrie, ora 0, și 1 noiembrie, ora 23,59, vor fi organizate și curse în format virtual, în cadrul cărora participanții vor alerga individual, pe distanța aleasă: 5, 10, 21 sau 42 km. Evenimentul sportiv va cuprinde curse de maraton și semimaraton, iar data limită pentru înscrieri este 22 octombrie pentru cursele reale și 25 octombrie pentru cele virtuale.

Cursa de maraton de duminică (42 km) va porni de la Otelec (ora 9), în timp ce semimaratonul (21 km) de la Sânmihaiu Român (ora 10), își va urma cursul pe pista de biciclete spre Timișoara, iar apoi pe un traseu pe malul Begăi, cartierul Fabric și parcurile timișorene. Linia de finiș va fi pe Stadionul Știința al Universității Politehnica Timișoara.

Organizatorii „Timișoara City Marathon” spun că au luat toate măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19: reducerea numărului de participanți la maxim 100 pentru fiecare cursă, portul obligatoriu al măștii în spațiu deschis până la plecarea în cursă și după trecerea liniei de start, starturi indiduale decalate, măsurarea temperaturii la start, prezența substanțelor dezinfectante, ceremonie de premiere fără public, măști de protecție pentru organizatori pe toată durata concursului.

Participanții înscriși care vor trece linia de sosire, atât la maraton, cât și la semimaraton, precum și participanții la cursele individuale virtuale vor primi medalia și tricoul evenimentului.