Mâncare ca-n Ucraina, la o serată gastronomică aparte. Cum te poți înscrie

serată gastronomică

Într-un context dificil, gastronomia aduce oamenii împreună. La Timișoara sunteți invitați să faceți o călătorie în cultura gastronomică din Ucraina. Cu această ocazie puteți cunoaște mai bine și comunitatea de refugiați din această țară, pe care capitala Banatului o găzduiește de jumătate de an.

„Imaginează-ți că ești forțat(ă) să pleci din țara ta în condiții incerte, doar cu un rucsac și poate cu cineva drag de mână. Dormi pe unde apuci, mănânci ce (poate că) ți se oferă și, după multe zile de frică și neajunsuri, ești primit cu drag într-un loc unde oamenii nu doar că respectă, ci și celebrează cultura ta. Construiește cu noi un astfel de loc. Hai cu noi la Seara Gastronomică, unde vom face împreună o incursiune în cultura gastronomică din Ucraina”, transmit cei de la Intersect, organizatorii evenimentului.

Două refugiate din Ucraina vor găti rețete tradiționale. Meniul va include, printre altele, ardei umpluți, găluște de pui, mâncare de hrișcă, clătite cu brânză dulce sau plăcinte cu varză, ou și ceapă. Participarea se face pe bază de înscriere AICI. Donație minimă recomandată este de 50 lei/persoană, bani care vor merge direct către cele două refugiate din Ucraina.

Serata Gastronomică are loc vineri, 12 august, de la ora 19, la Reciproc, în Bastionul Theresia. Ea este organizată în cadrul programului social de sprijin al refugiaților din Ucraina, parte din programul „Infrastructuri comunitare de sprijin pentru integrarea refugiaților”, gestionat de Fundația Comunitară Timişoara şi finanțat cu ajutorul UK aid.

About Post Author