Mălina Manovici, Mara Bugarin și Ioana Bugarin, nominalizate la Premiile Gopo

premiile Gopo

sursa foto: Facebook / Premiile Gopo, foto: Sorin Florea

Trei actrițe a căror traiectorie profesională are strânsă legătură cu Timișoara se numără, în acest an, printre nominalizările la categoria „cea mai bună actriță în rol principal”, la Premiile Gopo. Gala de decernare a acestora va avea loc în 25 aprilie, în București.

Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark), Metronom (r. Alexandru Belc), Miracol (r. Bogdan George Apetri), Oameni de treabă (r. Paul Negoescu) și Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru Trofeul Gopo, la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

La categoria Cea mai bună regie sunt nominalizați Alina Grigore (Crai Nou), Monica Stan și George Chiper-Lillemark (Imaculat), Alexandru Belc (Metronom), Bogdan George Apetri (Miracol) și Paul Negoescu (Oameni de treabă).

Pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal concurează Andreea Grămoșteanu (#dogpoopgirl), Mălina Manovici (Balaur), Ana Dumitrașcu (Imaculat), Mara Bugarin (Metronom) și Ioana Bugarin (Miracol). Mălina Manovici colaborează de aproape 15 ani cu Teatrul Național Timișoara și, de-a lungul timpului, a jucat în mai multe filme. Mara Bugarin joacă de la 10 ani pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara, cel mai important rol fiind cei din „Ținuturile joase”, spectacol realizat de Niky Wolcz. E născută în Timișoara, a terminat Liceul Lenau, iar acum este studentă la Teatru. Sora ei Ioana Bugarin, are deja în portofoliu mai multe filme.

Pentru Cel mai bun actor într-un rol principal concurează Mircea Postelnicu (Crai Nou), Șerban Lazarovici (Metronom), Emanuel Pârvu (Miracol), Iulian Postelnicu (Oameni de treabă), Bogdan Dumitrache (Om câine).

Filmele Apropierea (r. Botond Püsök), Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu) și Spioni de ocazie (r. Oana Bujgoi Giurgiu) vor concura pentru titlul de Cel mai bun film documentar.

Peste 700 de profesionişti vor alege câștigătorii

Trei dintre peliculele nominalizate anul acesta la categoria Cel mai bun film de lungmetraj, se regăsesc și pe lista titlurilor care concurează pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de debut. Acestea sunt: Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark) și Pentru mine tu ești Ceaușescu(r. Sebastian Mihăilescu). Alături de aceste titluri sunt nominalizate #dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac) și Balaur (r. Octav Chelaru).

Animația „Viață de clovn”, al lui Ioachim Stroe, din distribuția căruia face parte și Ovidiu Mihăiță, este nominalizată la categoria „Cel mai bun scurtmetraj de animație”.

La categoria Cel mai bun film european, criticii de film din juriul de nominalizări au votat pentru următoarele cinci titluri distribuite în cinematografele din România anul trecut: Le passagers de la nuit/ Pasagerii nopții (r. Mikhael Hers), L’événement / Evenimentul (r. Audrey Diwan), Alcarras (r. Carla Simon), Vortex (r. Gaspar Noé), Il buco / Grota (r. Michelangelo Frammartino).

Peste 700 de profesionişti din toate domeniile industriei de film româneşti vor vota pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2023, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de PwC România.

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă AICI.

About Post Author