Majoritatea USR – Ambruș și-a pus oamenii la SDM. Fritz: Bine ați venit în realitate!

CL Timișoara

SDM are consiliu de administrație nou. Majoritatea din CL Timișoara a mutat trei „foști” de la Colterm, unde nu mai există CA, la Drumuri. Practic, PNL-iștii și PSD-iștii au fost înlocuiți de USR-iști și liberali din aripa Ambruș. Pentru că „așa e în democrație”, vorba primarului Dominic Fritz.

În noua configurație politică, ședințele CL Timișoara devin din ce în ce mai „contondente”. Durează tot mai mult, iar schimburile de replici sunt din ce în ce mai agresive. Marți seară, peste o oră au durat „parlamentările” pe tema numirii noilor membri în Consiliul de Administrație de la SDM. Mandatele membrilor actualului CA expirau chiar marți, 21 decembrie, și era obligatoriu să fie instalat un nou consiliu. Din această structură făceau parte Ilie Lucian Stoinel, Ciprian Orhei, Adam Crăciunescu, Monica Ocnean, Sorin Anghel, Cosmin Pavlovici, Alex Chițac, Cantemir Pîrva și Lucian Suciu.

CA-ul a rămas, aproape integral, „moștenire” de pe vremea vechii administrații Robu. Cea mai nouă numire a fost făcută în octombrie 2021, când a devenit membru plin Lucian Suciu, consilier al viceprimarului Ruben Lațcău.

Scoși din sertar

Proiectul de hotărâre a apărut fără nominalizările pentru noii membri, situație reclamată de Roxana Iliescu (Pro România). Aceasta a propus numirea, pentru patru luni, a acelorași membri și declanșarea, între timp, a procedurii de selecție pentru un nou CA. Iliescu a formulat un amendament pe această temă.

După mai multe schimburi de replici, deloc elegante, Paula Romocean a anunțat numele celor propuși pentru a gestiona activitatea de la SDM. Este vorba despre Elena Movilă – inginer constructor, Lucian Suciu – inginer, Raluca Buhaș – jurist, Virgil Gafița – inginer constructor, Cantemir Pîrva – inginer constructor, specializare drumuri, Alin Sîrbu – inginer, Alexandru Afronie – avocat, Mihai Trăilă – inginer și Cristian Miclăuș – economist.

Consilierii au trecut la vot – secret – iar rezultatele au fost așa cum a vrut majoritatea USR – Raul Ambruș. Cei mai mulți candidați au adunat 14 voturi, cu excepția lui Cristian Miclăuș și Alin Sîrbu, cu 15, și Cantemir Pîrva, cu 19.

Fritz: Asta înseamnă democrație

Liderul de grup al PNL; Adrian Lulciuc, a afirmat în plen că numele noilor membri din Consiliul de Administrație al SDM ar fi fost decise la o petrecere desfășurată la Chevereșu Mare, la care ar fi participat atât Dominic Fritz, cât și Raul Ambruș.

Replica a venit de la primarul Dominic Fritz. „Cum s-a ajuns la această propunere și cu cine mă întâlnesc, când, vă povestesc la un vin, dacă am chef, dar nu mă chemați aici la ordine. Observ că e foarte frustrant să fiți în această coaliție de opoziție PSD și PNL și decizii pe care înainte le-ați luat dumneavoastră acum le iau alții. Asta înseamnă democrație. Bine ați venit în realitate!”, a spus Fritz.

Nimic nu se pierde, totul se reciclează

Raluca Buhaș și Virgil Gafița sunt membri USR cu acte în regulă, iar Lucian Suciu este consilierul personal al viceprimarului Ruben Lațcău. Cantemir Pîrva, Alin Sîrbu, Alexandru Afronie și Cristian Miclăuș sunt / erau membri PNL, făcând parte din „aripa” lui Raul Ambruș.

Trei dintre membrii noului CA sunt, se pare, multicalificați. Raluca Buhaș, Alin Sîrbu și Cristian Miclăuș au fost aleși, în octombrie, și în consiliul de administrație al Colterm. După ce societatea a intrat în insolvență, CA-ul și-a încetat activitatea, așa că mandatele membrilor au încetat după o lună și jumătate.

Concluzia îi aparține liberalului Lucian Căldăraru. „Ce se întâmplă de ani de zile e politica asta deșănțată, iar acum se dorește schimbarea cu următorii. Deci vorbim despre haloșenia după bani și mulțamurile care trebuie să li se aducă foștilor activiști care au lucrat în toate partidele. Nu e vorba doar despre dumneavoastră. E vorba și de cei din partidul meu. Asta se dorește, schimbarea cu alții care să culeagă banii”, a afirmat acesta.

About Post Author