Mai multe paturi pentru copiii cu Covid, la Spitalul „Victor Babeș”

Victor Babeș

Creșterea numărului de copii infectați cu Covid a determinat o reorganizare a paturilor la Spitalul „Victor Babeș”. S-a decis extinderea zonei roșii destinate Pediatriei.

Încă 5 paturi pentru copiii Covd-19 pozitiv care necesită internare vor fi disponibile de vineri la Spitalul „Victor Babeș”. Prin această reorganizare, vor fi funcționale, în total, zece paturi pentru pacienții pediatrici. Vor fi suplimentate, în același timp, cu 10 unități și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de Pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

„Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi noapte au fost aduși trei sugari pozitivi Covid, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internare. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV 2, am decis o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital”, spune dr Diana Manolescu, directorul medical al spitalului.

Zona roșie a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și 10 de copii, în secția de Boli Infecțioase. Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi.