Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid, la Spitalul „Victor Babeș”

covid

Spitalul „Victor Babeș” și-a reorganizat secțiile de pneumologie, așa că, de acum, sunt mai multe paturi pentru pacienții cu Covid. Unitatea sanitară era la capacitate maximă de mai multe zile, fiind refuzați la internare pacienții cu forme mai ușoare.

Prin reorganizarea Secțiilor de Pneumologie 1 și 2, de miercuri, la Spitalul „Victor Babeș” au fost trecute în zona roșie mai multe saloane. Este vorba, în total, de 45 de paturi suplimentare. Astfel, pentru pacienții infectați cu coronvarius vor fi alocate, în total, 181 paturi. Miercuri, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie erau internați 142 de pacienți. 13 dintre aceștia sunt la Terapie Intensivă.

„Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu SARS CoV 2, am fost nevoiți să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roșie și am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienților cu Covid sunt dotate cu instalații de oxigen. Aici vor fi internați pacienții cu forme medii sau severe de infecție cu noul coronavirus. Din păcate, dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecție, în câteva zile, paturile vor fi ocupate”, explică dr. Diana Manolescu, directorul medical de la „Victor Babeș”.

Și în secția externă e aproape plin

Medicul are însă și un mesaj pentru cei care suferă alte afecțiuni. Este vorba despre pacienții cu patologie respiratorie, non-Covid, care trebuie neapărat supravegheați de specialiști. „Avem, în continuare, mai multe saloane din Secția de Pneumologie pentru pacienții non-covid. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienții cu BPOC – Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică – și către cei cu neoplasm pulmonar, să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie să fie îdiagnosticați și să le fie urmărită evoluția bolii”, mai spune Manolescu.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. Aici sunt 48 de paturi, din care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică erau internați miercuri 35 de pacienți cu forme ușoare și medii de boală.

About Post Author