Luminițe de sărbători de peste 200.000 euro, în Timișoara. Apar decorațiuni noi

luminițe

Montarea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă e în plină desfășurare. Beculețele se vor aprinde în 26 noiembrie și, în acest sezon, ele costă peste 220.000 euro. Apar decorațiuni noi pe strada Alba Iulia, precum și luminițe ca pe str. Vasile Alecsandri pe str. Lucian Blaga.

„Până la mijlocul lunii ianuarie 2024, figurine luminoase, lampioane, perdele luminoase, țurțuri, tuburi flexibile luminoase și bannere luminoase vor colora orașul. Pe lângă luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, sunt adăugate noi elemente”, a transmis, joi, Primăria Timișoara.

Potrivit aceleiași surse, orașul va fi împodobit cu aproximativ „1,15 milioane de instalații luminoase de tip led”, care vore fi montat în piețele din zona centrală și din cartiere, în parcuri și pe drumurile intens circulate. Iluminatul de sărbători va fi extins pe străzile Popa Șapcă, Științei și Republicii și în piațeta Școlii Generale 30. Totodată, vor fi împodobite fântânile de la Punctele Cardinale, din Parcul Dacia și din intersecția Pestalozzi – Corneliu Coposu.

Iluminatul festiv va fi aprins în 26 noiembrie și va funcționa până în 14 ianuarie 2024. Costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/ demontarea ornamentelor se ridică la 1,1 milioane de lei, cu TVA.

Pe platoul din fața Operei a fost montat deja bradul de Crăciun, iar în jurul lui va fi amplasată cupola de luminițe.

About Post Author