27 ianuarie 2021

Ludovic Orban și-a dat demisia: Plec cu conștiința datoriei împlinite

orban

La o zi după alegerile parlamentare, unde PNL a ieșit pe locul doi, după PSD, premierul Ludovic Orban și-a depus demisia. El a spus că vrea, prin acest gest, să arate că nu se cramponează de nicio funcție.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru (…) România are nevoie de un guvern responsabil (…) Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Am făcut tot ce a fost omenește posibil”, a declarat Ludovic Orban, luni seară.

„Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD (…) După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. Demisia mea vreau să arate limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții”, a mai spus președintele PNL.

Luni la prânz, Orban a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Potrivit mai multor surse, el ar fi fost înștiințat că nu va fi numit premier și i s-a cerur să renunțe la funcție.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: