Ludovic Orban, despre Nicolae Robu: Este un fel de Șoșoacă cu pantaloni, garantat de Ciolacu și Simonis

Candidatura lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara este făcută praf de fostul lider liberal Ludovic Orban. Acesta susține că fostul primar nu vrea decât să se răzbune pentru pierderea alegerilor din 2020 și că lui Robu i-ar lipsi „smerenia” necesară pentru a putea construi, într-adevăr, ceva. Dominic Fritz spune, la rândul lui, că Nicolae Robu este un pericol pentru Timișoara.

Cândva se fotografiau zâmbitori împreună, dar, de atunci, a trecut mult timp, iar drumurile politice li s-au despărțit. Ludovic Orban și Nicolae Robu sunt, acum, în posturi diametral opuse: unul a fondat un nou partid, Forța Dreptei, despre care spune că e format din adevărații liberali, celălalt vrea încă un mandat la primărie, din partea PNL.

Venit la Timișoara pentru a prezenta, alături de Dominic Fritz, Alianța Dreapta Unită, din care fac parte FD, USR și PMP, Orban l-a atacat dur pe fostul primar al Timișoarei, la adresa căruia nu are decât cuvinte grele.

„Când am auzit pe Nicolae Robu își dorește să revină la primărie, vă mărturisesc că nu mi-a venit să cred. Dacă oamenii nu te aleg când ai fost primar, când te-ai certat până și cu stâlpii electricității, dacă nu te aleg când ai toată puterea în mână de primar, cum să speri că te vor realege după un mandat care, din punctul meu de vedere, este un mandat de succes al domnului Fritz, care sigur că nu se resimte chiar de fiecare timișorean în viața de de zi cu zi? (…) Vă mărturisesc că eu personal nu-l recunosc pe Nicolae Robu. În ultimele lui apariții îmi pare că este un fel de Șoșoacă cu pantaloni. Lucrul care mă deranjează cel mai tare însă este să vii să spui că tu candidezi în partea PNL, când, de fapt, candidezi garantat Ciolacu și Simonis. Este expresia unei perfidii maxime”, a declarat, vineri, la Timișoara, fostul președinte al PNL.

„La Robu nu văd decât o poftă imensă de a reveni la primărie”

Din punctul de vedere al lui Ludovic Orban, Nicolae Robu este mânat în cursa electorală de orice altceva decât binele Timișoarei.

„În tot discursul lui nu văd decât dorință de de răzbunare, de a se răfui cu toți aceia care au condus la pierderea rușinoasă a mandatului de primar cu o diferență de aproape 20%. Nu poți să construiești numai cu o atitudine vindicativă. Nu poți să construiești dacă nu ai avut măcar un pic de smerenie și un pic de recunoaștere a greșelilor pe care le-ai comis (…) Din păcate, îmi pare că la Robu nu văd decât o poftă imensă de a reveni la primărie, dar nu pentru a face ceva bun pentru timișoreni, ci, pur și simplu, pentru a distruge ceea ce s-a făcut bun, pentru a se răzbuna pe aceia care nu a fost de partea lui. Cu un astfel de proiect nu cred că se poate câștiga Primăria Timișoara”, a conchis fostul premier.

„Domnul Robu nu este un senior naiv și ușor excentric”

Dominic Fritz, principalul contracandidat al lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara, a explicat, la rândul lui, de ce e importantă alianța pe care USR o are cu Forța Dreptei și PMP.

„Sunt îngrijorat pentru țara asta și pentru Timișoara. Noi n-am fi aici, toți trei împreună, dacă n-am crede că trăim vremuri excepționale și n-am crede că este nevoie să ne unim în Alianța Dreapta Unită, pentru a opri încercarea de a crea acest nou FSN, acest nou partid unic care să pună mâna pe toate instituțiile statului, pe toate primăriile în țară, pe Parlament și pe președinție”, a spus Fritz.

Actualul primar susține că, prin candidatura lui Nicolae Robu, se încearcă, de fapt, „întoarcerea în timp” a orașului.

„Domnul Robu nu este un senior naiv și ușor excentric care mai dă din când în când zece goluri, ci este un pericol pentru Timișoara. Este un paravan pentru micii mafioți ai orașului care s-au branșat la resursele locale în timpul celor două mandate ale sale. Și este un paravan pentru acest nou FSN care încearcă reîntoarcerea la butoanele orașului pentru a controla angajările, așa cum au făcut-o în trecut, pentru a controla cine primește ce terenuri, pentru a controla societățile din subordine”, conchide Fritz.

About Post Author