Luat pe sus după ce a vrut să dea foc la steaguri în fața PMT. UPDATE: E cel care a reclamat la prefectură drapelele

Un doljean a vrut să dea foc, sâmbătă la prânz, steagurilor din fața PMT. A fost oprit de polițiștii locali. Este același personaj care a cerut prefecturii verificări în ceea ce privește drapelele.

Incidentul s-a petrecut un pic înainte de miezul zilei. Bărbatul de 37 de ani a vrut să incendieze steagurile din fața Primăriei Municipiului Timișoara. El a fost observat de un angajat al PMT, care a anunțat guardul Poliției Locale. Acesta l-a oprit pe piroman, până la venirea echipajului de intervenție.

Bărbatul, cu domiciliul în județul Dolj, a fost predat polițiștilor de la Secția 1, pentru continuarea cercetărilor. Este vorba despre Vasile Cotoc, protestatar „de meserie”, declarat anti-mască și anti-vaccin.

Are o problemă legată de steaguri

Potrivit surselor noastre, Vasile Cotoc este cel care a trimis o adresă către Prefectura Timiș, solicitând verificări în ceea ce privește drapelele arborate în fața PMT.

„Un cetățean a făcut o sesizare, atât la Primăria Timișoara, cât și la Consiliul Județean Timiș și prefectură. Reclamă că steagurile sunt prea multe și arborate necorespunzător. Suntem obligați ca orice sesizare vine, să-i dăm curs. Am făcut o adresă la Primăria Timișoara că domnul X sesizează și le solicităm să ia masuri de arborare a drapelelor conform legislației în vigoare”, declara, în urmă cu o lună, prefectul Mihai Ritivoiu.

Prefectul nu nominaliza autorul sesizării, care era supărat că în fața PMT erau arborate steaguri ale altor țări.