Lotul 3 de pe A1 se deschide în septembrie. Simonis (PSD): Am primit SMS de la ministrul Cuc

lotul 3

Se va putea circula, în sfârșit, pe lotul 3 de pe Autostrada A1. E anunțul făcut joi de șeful grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Epopeea de pe A1 este însă departe de a se fi încheiat.

Circulația pe lotul 4 al Autostrăzii A1 a fost deschisă la jumătatea lunii august, când s-a constatat și că pe lotul 3 sunt probleme mari. Deschiderea traficului a fost posibilă numai după preluarea, de către CNAIR, a bretelelor aferente nodului rutier Ilia, care țin de lotul 3. „Antreprenorul spaniol a primit o înștiințare de remediere pentru neconformitățile, pentru a le remedia într-o perioadă de 10 zile. Dacă nu le remediază, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului. Va prelua CNAIR lotul 3, va face acele remedieri care se pot face în zece zile și vom da în trafic și lotul 3, până la sfârșitul lunii august”, declara, la vremea respectivă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Confirmare de la ministrul Cuc

Pe lotul 3 a lucrat asocierea SC Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Între timp, CNAIR a reziliat contractul cu aceasta. Acum, deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis anunță că problemele sunt aproape rezolvate, iar șoseaua va fi deschisă până la sfârșitul lunii septembrie. „Am primit confirmare prin SMS de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Până la finalul lunii septembrie dau drumul la lotul 3. Este posibil ca muncitorii de la CNAIR să continue lucrările după deschiderea autostrăzii. Oricum, este mai bine decât să se circule pe actualul drum”, a spus Simonis, în ultimele secunde ale conferinței de presă de la sediul PSD Timiș.

După deschiderea lotului 3, Autostrada A1 va putea fi folosită integral, mai puțin cei 10 km între Holdea și Margina. Aici trebuie construite tuneluri pentru urşi, dar lucrările pentru acest tronson au fost scoase la licitaţie doar în vara acestui an.

About Post Author