Lotul 3 de pe A1, deschis în două săptămâni. Ministrul Cuc spune că expertiza e aproape gata

Fisura de la Holdea s-a extins, dar traficul pe locul 3 ar putea fi deschis în două săptămâni. Sunt afirmațiile ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit căruia expertiza comandată de CNAIR este aproape finalizată.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Deva, că lotul 3 de pe A1 Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi nodul rutier de la Holdea, ar putea fi deschis peste aproximativ două săptămâni. „Expertiza este spre finalizare. Cum s-a finalizat, deschidem lotul. Deci, e o problemă de, aş spune, două săptămâni pentru a deschide lotul 3”, a spus Cuc, potrivit Agerpres.
Fisura de la Holdea s-a extins, spune Cuc
Când a vizitat ultima dată lotul 3, la jumătatea lunii septembrie, Cuc a declarat că problema cea mai gravă este fisura din zona Holdea. În total, pe acest lot, specialiștii CNAIR identificaseră 48 de neconfomități. Printre acestea, și grosimea stratului de asfalt. Acum, ministrul spune că fisura s-a extins. „Fisura s-a extins. Aş spune că am avut dreptate prin deciziile pe care le-am luat la nivelul companiei (CNAIR) şi la nivelul ministerului (Transporturilor, n.r.). Vom da drumul traficului pentru că odată finalizată expertiza, vom avea volumul lucrărilor care trebuie făcute pe acest lot”, mai afirmă ministrul. Acesta spune că, după deschiderea traficului de pe lotul 3, pe anumite porțiuni vor fi restricții. vor exista restricţii pe anumite porţiuni, deoarece sunt locuri în care se impune acest lucru din cauza carosabilului.
La începutul lui septembrie, deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis anunța că traficul pe lotul 3 se va deschide în acea lună. „Am primit confirmare prin SMS de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Până la finalul lunii septembrie dau drumul la lotul 3. Este posibil ca muncitorii de la CNAIR să continue lucrările după deschiderea autostrăzii”, afirma deputatul.
Pe lotul 3 a lucrat asocierea SC Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA. Între timp, CNAIR a reziliat contractul cu aceasta. Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României. (sursa foto: Facebook/Pro Infrastructură)