Lost Tapes, ediția a doua. Continuă recuperarea istoriei muzicale a Timișoarei

Lost Tapes

Recuperarea istoriei muzicale timișorene continuă prin a doua ediție a proiectului Lost Tapes. De această dată, documentarea vizează artiștii care au creat după anul 2000. La final va fi lansat un disc de vinil, așa cum a fost și anul trecut.

Prima ediție Lost Tapes a avut loc în toamna anului trecut și le-a adus melomanilor un triplu vinil cu o parte din muzica născută în Timișoara în anii 90, dar care nu s-a regăsit niciodată pe un suport discografic. Ediția a doua va documenta artiști care au creat după anul 2000. Vor fi filmate mai multe interviuri, va exista o nouă serie Lost Sessions, iar la final va fi lansat un disc de vinil cu muzica pierdută și regăsită a acelei perioade. Pe materialul din această ediție vor fi Făt Frumos, Melting Carousel, Rubik’s Cube, Dian, SART, Pandora, PNAL și Stone Fixion.

Lansarea oficială a proiectului are loc joi, 11 august, de la ora 19, la Muzicon Hub (curtea Ambasada, Splaiul Peneș Curcanul 4-5). E primul Lost Session, sub forma unui DJ set Ovidiu Zimcea, artist ce se regăsește pe vinil cu proiectul muzical Făt Frumos.

În următoarele luni vor avea loc concerte, o expoziție foto și lansarea propriu-zisă a vinilului. Proiectul Lost Tapes este implementat de asociația Noi Re-Creăm, la inițiativa Viniloteca și Muzicon. El este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

About Post Author