Liviu Dragnea iese din închisoare. Pentru bună purtare

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea iese din închisoare, după puțin mai mult de doi ani petrecuți după gratii. Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată.

liviu dragnea

În ședința de joi, Liviu Dragnea a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a ceut să-i fie admisă crerea. „Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, a spus fostul președinte al PSD, potrivit digi24.ro.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de ICCJ supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare. El solicitase, în luna aprilie, Judecătoriei Sectorului 5, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă. Cererea i-a fost respinsă în 27 aprilie, iar în 27 mai Tribunalul Bucureşti i-a respins și contestația.

În paralel, fostul lider PSD a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD. Curtea de Apel Bucureşti a decis în favoarea sa, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.