22 ianuarie 2021

Liviu Dragnea, chemat la DNA, în dosarul vizitei din SUA, la Donald Trump

liviu dragnea

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost citat la DNA, pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență, în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump. Dragnea a fost însoțit atunci de Sorin Grindeanu, premierul din acea vreme.

Liviu Dragnea ar fi fost citat la DNA, pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență, potrivit unor surse judiciare. Dragnea și fostul premier Sorin Grindeanu au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare. „Am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: We will make it happen! Romania is important for us! A fost un dialog cald și deschis”, relata fostul lider PSD, pe Facebook.

În dosar ar fi vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, fost consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache. Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews.ro, scria, în noiembrie 2017, că Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby, pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea întâlniri la vârful administrației americane.

E oficial

G4Media.ro a scris în 2019 că această vizită a intrat în atenția anchetatorilor americani. În acel an a fost formată o comisie rogatorie, autoritățile americane cerând, din România, informații despre Dragnea și Grindeanu. DNA a deschis și un dosar pentru presupus trafic de influență, iar în septembrie 2019 ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat.

UPDATE: DNA a anunțat oficial începerea urmăririi penale a lui Liviu Dragnea, pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017. Fostul președinte al PSD este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. În același dosar este urmărit penal și consulul general al României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al lui Florin Iordache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: