„Livada de vișini” și „Dragonul”, două spectacole TGST la închiderea oficială a Capitalei Culturale Europene

TGST

Imagine din spectacolul „Dragonul”

Teatrul German de Stat invită publicul la cele două spectacole care se vor juca în cadrul închiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, în weekendul 7-10 decembrie. Este vorba despre „Livada de vișini” și „Dragonul”.

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023, își va încheia anul de transformare cu o serie de evenimente care se vor desfășura între 7 și 10 decembrie. Spectacolele, discursul intelectual și actele sonore vor articula în mod colectiv principiile fundamentale care au definit identitatea culturală a Timișoarei: reziliența, spiritul deschis și orientat spre viitor. Această privire retrospectivă este, de fapt, o anticipare a modului în care aceste principii vor continua să modeleze traiectoria orașului în viitor.

TGST
Imagine din spectacolul „Livada de vișini”

Primul eveniment TGST la final de program cultural, denumit de organizatori „Timișoara 2023 la nesfârșit” este „Livada de vișini”, de Anton Cehov, regia de Volker Schmidt. Acesta este programat vineri, 8 decembrie, începând cu ora 19,30. Cu: Ioana Iacob, Alma Diaconu, Oana Vidoni, Bülent Özdil, Marc Illich, Rareș Hontzu, Olga Török, Niko Becker, Aida Olaru, Franz Kattesch, Ida Jarcsek-Gaza, Richard Hladik.

Apoi, duminică, 10 decembrie, tot de la ora 19,30, e programat spectacolul manifest anti-război „Dragonul” de Evgheni Schwarz, regia de Yuri Kordonsky. Cu: Isa Berger, Robert Bogdanov-Schein, Alma Diaconu, Ioana Iacob, Marc Illich, Alexandru Mihăescu, Harald Weisz.

Ambele spectacole se joacă în sala Teatrului German, intrare de pe strada Alba Iulia nr. 2.
Biletele se pot achiziționa de la agenția TGST sau din rețeaua Entertix. Livada de vișini, AICI. Dragonul, AICI.

About Post Author