27 octombrie 2020

Linia de tramvai Solventul – Gara de Nord, primii pași spre execuție. În 4 luni trebuie să fie gata proiectul

solventul

Strada Gării, unde va fi amenajată o nouă linie de tramvai, către zona Solventul.

La începutul lui 2021 ar trebui să fie gata proiectul tehnic pentru amenajarea liniei de tramvai dintre viitorul pasaj Solventul și Gara de Nord. A fost semnat contractul de 9 milioane de euro, iar lucrările vor începe, teoretic, la primăvară și vor dura un an și jumătate.

Pe ultima sută de metri a mandatului său de primar, Nicolae Robu a semnat contractul pentru una dintre investițiile pe care le-a susținut cel mai mult. Este vorba despre „construcția liniei cale de tramvai și a întregului ansamblu rutier” care va lega viitorul pasaj Solventul de Gara de Nord. Practic, vor fi prelungite liniile de tramvai care, în prezent, fac „buclă” în zona fostei fabrici Elba.

Licitația a fost lansată în primăvară, pentru o sumă de 46,8 milioane de lei, cu TVA. Ea a fost câștigată de o asociere de firme care a oferit 44,2 milioane de lei, cu TVA. Sylc Con Trans și Longhersin au la dispoziție 22 de luni, patru pentru proiectul tehnic și 18 pentru execuție, de la emiterea ordinului de începere. Ele vor lucra alături de Optotel Com, Instal Group, Lile Service General Construction SRL, Madi FHVAC, Matrix Computers, Elecctric Rail Project și Cons Electrificarea Instal SRL.

Linie de tramvai, piste de biciclete și locuri de parcare

„Zona de intervenție cuprinde actualul traseu al străzii Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul și intersecția cu bd. General Ion Dragalina, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. În situația actuală linia de tramvai ocupă o mică porțiune, și anume 175 m, măsurați de la intersecția cu Bulevardul General Ion Dragalina. În această lungime este cuprinsă și bucla de întoarcere”, transmit cei de la PMT. Drumul va avea două benzi, inclusiv peste calea de rulare a tramvaielor.

Lungimea liniei duble de tramvai, amplasată pe mijlocul străzii, va fi de 1,4 km. Vor fi trei stații de tramvai, dar și piste de biciclete și 37 de locuri de parcare.

Pasajul Solventul are deja semnat contractul de execuție, din luna septembrie. Suma este de 111,6 milioane de lei, iar șantierul este estimat să dureze 24 de luni, cărora li se adaugă două luni pentru actualizarea documentației. Aici vor lucra Spic Internazionale (lider/ Italia) – Pod-Proiect (Iași) – Sylc Con Trans (Arad), alături de Arcada Company, Conextrust, Teoval & Co, FDF Electric Grup SRL, ISPCF, Radaria și SC Yda Proiect Consulting SRL.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: