Licitație ratată pentru Opera Română. Se încearcă iar găsirea unui specialist pentru studii acustice

opera română

Institutul Național al Patrimoniului a reluat licitația pentru documentația necesară reabilitării interioare de la Opera Română din Timișoara. Prima procedură, cu termen de execuție patru ani, n-a interesat pe nimeni. Suma oferită: tot 1,6 milioane de lei.

Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în septembrie 2016. Stăm extrem de prost la infrastructurală culturală, iar obiectivele asumate prin dosarul de candidatură sunt doar în faza de documentații și proiecte. Unul dintre ele este cel legat de Palatul Culturii – Operă. Primăria Timișoara s-a apucat de refacerea fațadei abia acum, lucrarea urmând să fie terminată, conform contractului, în 12 luni.

Citește și: O firmă trimisă în judecată pentru înșelăciune, singura interesată de documentația pentru Castelul Huniade

În luna octombrie, Institutul Național al Patrimoniului a scos la licitație, în sistemul național electronic, un contract pentru „prestări servicii de proiectare pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, respectiv studii de fundamentare, studii acustice și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru monumentul istoric Teatrul Naţional azi Palatul Culturii (Corpul Vechi)”. Valoarea estimată este de 1,6 milioane de lei, semnarea contractului fiind condiționată de „alocarea creditelor bugetare, de către ordonatorul principal de credite – Ministerul Culturii”.

Citește și: „Greu de crezut” că TM2021 primește bani de la guvern în 2019. Ministrul Culturii face noi promisiuni

N-a existat însă nicio ofertă depusă, așa că procedura a fost anulată. Ea a fost publicată din nou pe SEAP acum, cu termen pentru firmele interesate până la 30 decembrie. Contractul va avea tot o durată de 48 de luni. Altfel spus, patru ani pentru întocmirea documentației, după care urmează șantierul propriu-zis! Când va fi acesta gata, probabil că amintirea Timișoarei Capitală Culturală Europeană 2021 se va stins demult…

About Post Author