Liceul Alimentar, închis 14 zile. În autoizolare intră doar o parte din profesori

coronavirus

Școlile din Timiș nu se închid. Cel puțin nu încă, deși inspectoratul școlar propusese această măsură pentru trei zile. Va fi închis totuși Liceul Alimentar, unde trei elevi au fost depistați cu coronavirus. Organizatorii de evenimente trebuie să le anunțe la DSP și să obțină aviz.

Grupul de Suport Tehnic pe Epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit duminică. Direcția de Sănătate Publică a propus suspendarea cursurilor pe o durată de 14 zile la liceul unde au fost trei elevi infectați cu noul coronavirus. De asemenea, Inspectoratul Școlar Timiș a propus suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ pentru trei zile. În ședința de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au pus în discuție cele două propuneri. S-a decis suspendarea temporară a cursurilor de la Liceul Alimentar, pe o perioadă de 14 zile, începând cu 9 martie. De asemenea, pentru fiecare eveniment cu mai puțin de 1.000 de participanți, autoritatea locală va realiza o analiză a riscurilor și va solicita avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Interesant este că, deși liceul este închis, copiii și mare parte din profesori se pot plimba liniștiți. „Trebuie să stea la domiciliu doar cadrele didactice care au predat la această clasă, nu alte cadre didactice. Măsura este pentru cadrele didactice care au predt la această clasă”, a declarat directorul DSP Timiș, Cornelia Malac.

Măsuri la frontieră și pentru evenimente

Directorul DSP Timiș, Cornelia Malac, spune că la frontieră măsurile de „triere” a cetățenilor care vin din Italia, Coreea de Sud sau China sunt aceleași ca la începutul crizei. „Măsurile sunt în continuare aceleași pentru persoanele care vin din Italia, Coreea de Sud și China: completarea chestionarului respectiv și intrarea în izolare la domiciliu, sub supravegherea personalului DSP. Este o declarație pe care o dau și în cuprinsul chestionarului sunt menționate aceste lucruri”, a declarat, luni, Malac.

Ea a explicat și care este procedura care trebuie urmată de organizatorii de evenimente. „Trebuie solicitat avizul prealabil al DSP. Va trebui să fim informați de aceste evenimente, de tipul de activitate și de numărul de persoane participante. Aprobăm manifestarea în funcție de riscul participării la acest eveniment. Personalul de specialitate al DSP va face o analiză de risc. Trebuie să se menționeze absolut toți participanții la acest eveniment. Trebuie să primim toate informațiile pentru a face o analiză de risc pertinentă”, a completat Cornelia Malac. Vă reamintim, evenimentele cu participare de peste 1.000 de persoane sunt interzise de duminică, 8 martie.

About Post Author