Let’s Do It, România: Voluntarii ies din nou la curățenie

curățenie

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Direcția Silvică Timiș și Asociația Let’s Do It, Romania! organizează acțiunea „Mișcare pentru un mediu curat”. Sâmbătă, 21 septembrie, sunteți așteptați să dați o mână de ajutor la igienizarea zonei Pădurea Verde.

Ziua Mondială de Curățenie este marcată în acest an în 21 septembrie. În anul anterior, 11 milioane de voluntari din 158 de țări au strâns 88.500 tone de deșeuri. Se întâmplă din nou acum, iar România este parte a acestui program, fiind, de altfel, a patra țară din lume care a organizat o acțiune națională de curățenie.

Dacă vrei și tu să fii unul dintre voluntari, ești așteptat sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10, în fața Muzeului Satului Bănățean. Acolo vor fi formate echipe și vor fi împărțite saci și mânuși pentru strângerea deșeurilor din Pădurea Verde. Activitatea are la bază protocolul încheiat între Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Asociația Let s Do It România, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Poliția Română și Jandarmeria Română.

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day (Ziua Mondială de Curățenie), a luat naștere în 2008. Estonia a organizat atunci prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.

About Post Author