Legenda Casei H, la Cinema Victoria. Și o discuție despre arhitecții de azi

legenda casei h

„Legenda Casei H” este un documentar despre o locuinţă unicat, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale din România. Îl puteți vedea joi, la Cinema Victoria, unde e programată și o dezbatere despre rolul arhitectului în lumea de azi.

Realizată de arhitectul Radu Mihăilescu, Casa Herczeg a fost descrisă drept o „întâlnire senzuală și brutală a metalului frust cu a betonului brut”. Documentarul care spune povestea Casei H face parte din seria „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”. Adriana Babeti, alături de o echipă din care fac parte Cristian Văduva, Ovidiu Hrin, Alex Pascu, Silvia Hrin și Alex Condrach), explorează istoriile neștiute ale Timișoarei și îi aduc în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului.

Joi, 6 octombrie, de la ora 18,30, la Cinema Victoria, sunteți invitați la proiecția acestui documentar, urmată de o dezbatere pe tema „Arhitectul – mod de întrebuințare”. La discuția moderată de Adriana Babeți participă Șerban Sturdza, Radu Mihăilescu, Andrei Herczeg și Codruța Negrulescu.

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect al Casei de Cultură și al Universității de Vest. Proiecția de la Cinema Victoria face parte din programul Beta 2022 – bienala timișoreană de arhitectură.

About Post Author