Legea Offshore a ajuns în parlament. E vitală pentru independența față de gazul rusesc

legea offshore

sursa foto: www.brusselsmorning.com

Legea Offshore a fost depusă în parlament și urmează să fie adoptată. Ea va debloca exploatarea de gaz din Marea Neagră și va oferi României mai multă independență energetică.

„La momentul acesta, extrem de multe discuții din spațiul european se referă la obținerea independenței față de gazul rusesc, în contextul crizei generate de războiul de la granița noastră. România este privilegiată în acest sens, pentru că Legea Offshore a fost depusă în parlament spre adoptare. Prin această lege, se va putea debloca exploatarea de gaz din Marea Neagră, care va asigura consumul pentru populație, zăcământul fiind estimat la peste 200 miliarde de metri cubi, anunță deputatul PNL Cosmin Șandru.

Adoptarea acestei legi, potrivit aceleiași surse, „va oferi României independență și securitate energetică, având surplus de gaze naturale, dublându-și producția pentru o perioadă suficient de lungă, cât să poată dezvolta industrii care să consume gazul în țară”. Șandru estimează că, după adoptarea legii, „primele gaze din Marea Neagră vor ieși în a doua parte a acestui an, producția fiind de 1 miliard de metri cubi anual”. Prin aceeași lege va fi modificat, de asemenea,
sistemul de taxare a companiilor din energie.

About Post Author