Lăuză cu coronavirus de la Arad, operată la Spitalul Județean Timișoara

Județean

foto: Arhivă

O arădeancă care a născut recent, pozitivă la coronavirus, a fost adusă la Timișoara, pentru o operație endoscopică. Procedura este minim invazivă, iar la 24 de ore de la intervenție pacienta va ajunge înapoi Arad, unde va continua tratamentul petru Covid – 19.

La Spitalul Județean Timișoara a fost programată o intervenție chirurgicală mai puțin obișnuită. Pacientă a fost o femeie de 29 de ani de la Arad, care a născut recent. Ea este pozitivă la coronavirus și a fost adusă la Timișoara pentru o intervenție endoscopică, în scopul de a-i fi eliberate canalele biliare.

„Suntem spital regional, așa că tratăm pacienți cu astfel de patologii, indiferent dacă sunt suspecți de coronavirus sau chiar pozitivi. Am mai făcut proceduri pe pacienți suspecți. Personalul este instruit, are echipament de protecție complet și intră pe circuitele din zona roșie realizate în ultimele săptămâni”, explică Raul Pătrașcu, managerul SCJUT.

După operație, pacienta va sta 24 de ore la Spitalul Județean Timișoara. Dacă nu apar complicații, ea se va întoarce apoi la Arad, unde va continua tratamentul pentru Covid – 19.

About Post Author