Lațcău, în prag de nou an școlar: Șantierele planificate din primăvară sunt aproape de închidere

șantiere

Calea Dorobanților / Andrei Șaguna, sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Cu patru zile înainte de începerea anului școlar, în Timișoara sunt în șantier artere rutiere foarte importante. Traficul este aglomerat mai ales în partea de nord a orașului. Viceprimarul Ruben Lațcău transmite că lucrările vor fi finalizate în această săptămână.

Traficul a fost un coșmar, în ultima perioadă, mai ales în zona de nord a Timișoarei. S-a lucrat la întreținere și reparații pe mai multe bulevarde, astfel că s-a circulat cu restricții. Primăria încearcă însă să-i liniștească pe șoferi, mai ales că de luni, 5 septembrie, începe școala.

„Șantierele planificate din primăvară sunt, acum, aproape de închidere. În doar două luni, SDM a finalizat aproape în întregime Calea Dorobanților, Andrei Șaguna, Sever Bocu (Lipovei) și o parte din Calea Lugojului și Gheorghe Lazăr (…) Am ridicat la nivel gurile de canal, care afectau constant traficul rutier și am refăcut pe timp de trafic redus cele mai congestionate bulevarde”, anunță viceprimarul Ruben Lațcău.

„În urmă vor rămâne drumuri reparate”

Potrivit acestuia, s-a lucrat și în weekend, iar noaptea au fost făcute marcaje. „Pe Gheorghe Lazăr au existat cele mai mari provocări pe fondul proiectului de reabilitare apă-canal și comandarea țevilor care subtraversează strada. Săptămâna asta terminăm, iar în urmă vor rămâne drumuri reparate, cu mici îmbunătățiri pentru siguranța pietonilor și bicicliștilor – marcaje roșii cu vizibilitate sporită sau treceri de pietoni supraînălțate”, mai precizează Lațcău.

Rămân în continuare în șantier Calea Bogdăneștilor, bd.Cetății, Calea Torontalului și Calea Stan Vidrighin. Pe Bogdăneștilor, unde muncitorii pot fi numărați pe degete, în cel mai bun caz, lucrează Sylc Con Trans, despre care Ruben Lațcău spune că „se dovedește a fi cel mai neserios constructor cu care lucrăm în acest moment”. Pe Torontalului, șantierul este deschis de Aquatim, care înlocuiește rețeaua de apă-canal.

About Post Author