Lațcău: Îi urez succes lui Alin Nica în procesul de succes de distrugere a PNL Timiș

sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Alianța USR-PNL la Timișoara nu mai există, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica. În replică, viceprimarul Ruben Lațcău așteaptă… demisia lui Cosmin Tabără. Mai mult, el îi urează succes lui Nica în „misiunea” de a-și distruge partidul! Potrivit lui Lațcău, și unii consilierii liberali sunt nemulțumiți de președintele organizației județene.

Sunt mai mult de doi ani până la viitoarele alegeri locale, dar lucrurile sunt din ce în ce mai complicate în ceea ce privește Primăria Timișoara. USR și PNL au început împreună guvernarea locală, dar, pe parcurs, diferențele dintre cele două părți au luat locul înțelegerii. În acest moment, părțile implicate nici măcar nu se mai deranjează să abordeze situațiile cu mănuși.

USR are o majoritate fragilă, cu fostul liberal Raul Ambruș, ceea ce nu convine, evident, liberalilor. Ambruș a asigurat de fiecare dată votul de care a fost nevoie, inclusiv pe proiecte sensibile, însă nu fără a-și urma interesele și a-și plasa apropiații în diverse funcții.

Nica: Nu renunțăm la funcția de viceprimar la Timișoara

„USR și PNL nu mai sunt în alianță de facto la Primăria Timișoara. Suntem numai la consiliul județean, dar nu renunțăm la această poziție în aparatul executiv, pentru că cetățenii nu vor mai avea practic un om competent la care să se raporteze. Ar însemna o abdicare a noastră de la a ajuta cetățenii în momentul de față, când administrația Fritz și-a demonstrat incompentența. Ar fi din partea noastră o acțiune criminală la adresa cetățenilor, să-i lăsăm total pe mâna USR-iștilor, care și-au arătat limitele. Nu renunțăm la poziția executivă, însă în CL suntem în opoziție, practic, față de USR și de majoritatea creată cu acest fost liberal pe care noi l-am exclus, e vorba de Raul Ambruș”, a declarat, marți, președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Replica viceprimarului Ruben Lațcău vine tăios. Acesta vorbește despre… demisia omologului său liberal, Cosmin Tabără. „Dacă alianța nu mai există, aștept ca domnul Tabără să-și dea demisia. Câtă vreme domnul Tabără este în fiecare zi aici la birou, are teme de lucru, are subiecte de care se ocupă, se ocupă de Patrimoniu… mă aștept ca să lucreze în interesul comunității care îl plătește și care l-a votat. În cazul în care PNL consideră că alianța a murit, aștept ca dânsul să-și dea demisia”, a declarat, pentru stiridetimisoara.ro, Ruben Lațcău.

Lațcău: Alin Nica nu prea știe situația de la el din partid

Potrivit USR-istului, de fapt, Alin Nica are probleme în propriul partid, unde s-ar pune la cale, momentan încă în fază incipientă, o revoltă.

„Eu sunt foarte îngăduitor cu domnul Nica, pentru că am văzut că nu știe prea bine situația de la el din partid. Sunt mai mulți consilieri locali PNL care s-au săturat de conducerea domnului Nica, și consilierii județeni s-au cam săturat de asta, am văzut că sunt undeva la 12-13 primari care urmează să facă o nouă alianță împotriva domnului Nica… Deci până la urmă, dânsul este într-un proces de foarte mare succes de distrugere a PNL. Nu pot decât să-i urez succes în continuare”, conchide Lațcău.

Pentru revocarea unui viceprimar este nevoie de două treimi din voturile consilierilor local. La Timișoara, pentru schimbarea din funcție a lui Cosmin Tabără, trebuie 19 voturi. USR și Raul Ambruș au 14 și ar trebui să fie de acord cu această modificare și aleșii locali de la PSD și Pro România.

About Post Author