Lărgirea drumului către Moșnița Nouă mai așteaptă. CJ Timiș ar putea fi obligat să reia licitația

moșnița nouă

Au ales până… au ratat! Licitația pentru lărgirea la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă ar putea fi reluată. Ea a început în luna iulie, a fost ales un câștigător, dar un contracandidat a contestat procedura. Și a avut câștig de cauză.

În 13 iulie 2019, CJ Timiș a scos la licitație contractarea lucrărilor privind „lărgirea la 4 benzi de circulație DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă“. Este vorba despre un tronson de 4 kilometri de șosea unde, pe lângă lărgirea drumului, vor fi făcute sensuri giratorii, trotuare și piste de biciclete. De asemenea, va fi realizat iluminatul public. Proiectul spune că vor fi plantați și 1.000 de arbori, fiind amenajate și accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. Suma maximă oferită de CJ a fost de 35,5 milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 7,4 milioane de euro. Ofertele au putut fi depuse până aproape de finele lunii august.

Au fost patru oferte, care ar fi trebuit evaluate până în 12 februarie. Termenul a fost însă prelungit, astfel că, în februarie, se anunța că acesta ar putea fi 12 mai. În aprilie însă, președintele CJ, Călin Dobra, anunța că a fost ales un câștigător. „Drumul Timișoara – Moșnița Nouă, una dintre cele mai aglomerate șosele, în zilele obișnuite, are, în sfârșit, constructor! Și sper ca lucrurile să rămână așa. Suntem în ultimele zile în care se mai pot depune contestații. Îmi doresc, însă, ca firmele implicate să înțeleagă importanța acestui proiect pentru comunitate, să dea dovada de respect și profesionalism. Urmează ordinul de începere a lucrărilor, în cel mai scurt timp posibil”, scria acesta, pe Facebook.

Porr Construct a câștigat la CNSC

N-a fost însă să fie. În 6 aprilie, Porr Construct a contestat procedura la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Strabag, firma desemnată câștigătoare, și CJ Timiș au depus documentele cerute. În 5 mai, CNSC a anunțat finalizarea dosarului: „admite contestația și dispune remedierea”. „Asta e, să vedem exact ce scrie în decizia CNSC și o să reluăm. Trebuie să vedem ce scrie exact în document, acesta nu a ajuns încă la noi. Porr Construct a contestat decizia noastră de a desemna câștigător firma Strabag. Nu pot să spun acum dacă licitația trebuie reluată de la zero. Trebuie să discut cu cei de la Achiziții Publice”, a declarat, pentru stiridetimisoara.ro, președintele CJ, Călin Dobra.

Lucrarea are o valoare de peste 30 de milioane de lei. Banii vin atât din bugetul CJ Timiș, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Șantierul ar trebui să dureze 9 luni.

About Post Author