Lanțul Lidl, prins de OPC cu ocaua mică. Produse mai ușoare decât scrie pe ambalaj / FOTO

lidl

Peste 40 de magazine din lanțul Lidl din zona de vest a României au fost verificate, timp de o săptămână, de inspectorii de la Protecția Consumatorilor. În Timiș au fost „călcat” 17 unități, fiind date amenzi de peste 100.000 de euro.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a controlat, în prioada 24 – 30 octombri, 41 magazine aparținând lanțului de supermarketuri Lidl. Au fost date 65 de amenzi în sumă de 1,26 milioane de lei. A fost închisă temporar zona de patiserie dintr-un magazin și au fost retrase de la vânzare peste 1.300 kg de produse neconforme. Strict în Timiș au fost verificate 17 unități, fiind date amenzi de 610.000 de lei.

Printre cele mai importante abateri constatate de echipele de control s numără comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj; nerespectarea regimului promoțiilor (comercializarea la bucată a unor produse care erau destinate vânzării multi-pack, având menționată și reducerea corespunzătoare pe pachet; lipsa mențiunilor referitoare la data de debut a campaniei de reduceri); utilizarea, în zona Gastro, a pâinii neambalate păstrată în lăzi din plastic; comercializarea unor produse alimentare cu ambalaj depreciat sau cu acumulare de lichid; comercializarea unor fructe si legume stricat, de calitate inferioară; comercializarea unor produse alimentare expirate.

„Vindeau anumite produse – mezeluri marcă proprie și nu numai, produse de patiserie, legume preambalate – cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj, evident în minus, în detrimentul consumatorului”, a transmis Mihai-Alin Gubandru, șeful OPC.

About Post Author