Lacul lebedelor, cu Teatrul de Balet din Kiev. Două spectacole la Timișoara

lacul lebedelor

Cel mai faimos balet al tuturor timpurilor se întoarce la Timișoara, după șapte ani de absență. Teatrul  Academic Municipal de Operă și Balet din Kiev aduce pe scena Operei Române frumoasa poveste din „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

O singură întâlnire cu minunații dansatori ucraineni și cu acest magnific balet nu era de ajuns. De aceea, „Lacul lebedelor” va avea două reprezentații în 3 decembrie, de la orele 17 și 20, pe scena Operei Naționale Române. Spectacolul este  realizat de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa.

Pe scenă vor fi aproape 40 de balerini, în costume minunate. Solişti vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) şi Denis Nedak/Fedir Zarodyschev (Siegfried). Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat în 1980 de celebrul coregraf  Vahtang Vronskii. Se numea atunci Baletul Clasic din Kiev, iar între 1989 şi 2005, a fost condus  de marele maestru al baletului ucrainean Valerii Covtun (1944-2005). Din 2012 director artistic al Baletului Municipal din Kiev este Tatyana Borovik, fostă prim -balerină a Operei Naționale din Kiev în 1990. Biletele pentru spectacole costă, în funcție de loc, 150 de lei sau 120 de lei și pot fi cumpărate de la Agenția Operei.

About Post Author