Laboratorul Senneville și restaurantele din centrul Lugojului, închise de OPC / FOTO

Protecția Consumatorului

foto: Arhivă

Peste 600.000 de lei în amenzi au dat inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, în doar două zile. În Lugoj au fost închise aproape toate restaurantele din centrul orașului, iar în Timișoara e propus pentru închidere laboratorul Senneville.

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au verificat, în două zile, în Lugoj și Timișoara, 70 de firme. Au fost constatate numeroase nereguli, cele mai grave fiind legate de condițiile de igienă, condițiile de depozitare și temenul de valabilitate al produselor.

Au fost aplicate 84 amenzi contravenționale în valoare totală de 605.000 de lei, fiind date și 42 avertismente. De asemenea, au fost scoase definitiv de la vânzare peste două tone de produse alimentare neconnforme, fiind oprite temporar, în vederea expertizării, și peste trei kilograme de… bijuterii.

A fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 22 de unități, fiind propusă și închiderea, pentru o perioadă de cel mult șase luni, a alte 22 de unități. Printre acestea, laboratorul de la Senneville, una dintre cele mai căutate și mai scumpe cofetării – patiserii din Timișoara. În Lugoj, CJPC a închis aproape toate restaurantele din centrul orașului: Noma, Javu, Escada etc.

About Post Author