La vară trebuie să avem proiect pentru reabilitarea clădirii de pe str. Ștefan cel Mare 34

ștefan cel mare

În iulie ar trebui să fie gata proiectul tehnic pentru reabilitarea clădirii de pe strada Ștefan cel Mare 34. Lucrarea a fost atribuită direct către o firmă din Timișoara, care în 2018 a avut 600 de euro profit. Primăria trebuie să găsească ulterior și un constructor.

Primăria a anunțat, în preajma Crăciunului, că este în căutarea unei firme care să ofere „servicii de proiectare (faza DALI + PT) și asistență tehnică din partea proiectantului, în vederea realizării obiectivului de investiție «Reparații capitale imobil str. Ștefan cel Mare nr. 34»”. Oferea cel mult 80.000 lei, sumă cu TVA. „Intervențiile solicitate prin proiect vor fi de natură «funcțională” nu vor afecta caracteristicile generale ale construcției și vor respecta concluziile raportului tehnic de expertiză, avizul DJC Timiș și toate avizele impuse prin certificatul de urbanism”, se preciza în caietul de sarcini.

Una caldă, una rece

Contractul a fost atribuit către Bau Proiect SRL, la un preț de puțin peste 74.000 lei, cu TVA. Firma este din Timișoara, a fost înființată în 2005 și, potrivit datelor pentru anul 2018, avea, la acea vreme, șase angajați și un profit de 607 euro. „Este prima clădire istorică de apartamente aparținând în totalitate municipalității timișorene care va intra în reabilitare”, transmite Serviciul Comunicare al PMT. Până la intrarea în reabilitare va mai trece însă ceva timp, fiindcă este nevoie și de un constructor.

În altă ordine de idei, procedura pentru atribuirea unui contract similar în ceea ce privește imobilele de pe strada Ștefan cel Mare 30 – 32, aceasta a fost anulată. A fost depusă o singură ofertă, dar după expirarea termenului limită. Urmează ca procesdura să fie reluată.

Clădirile de pe Ștefan cel Mare 30, 32 și 34 sunt în proprietatea Municipiului Timișoara, cu drept de servitute în favoarea unui mare producător de bere. Acesta le-a donat către primărie în urmă cu aproximativ 12 ani. Toate imobilele fac parte din situl urban Fabric (I)”.