La USR se votează online încrederea în Dan Barna

domiciliu

Membrii USR vor putea de vineri încolo, timp de cinci zile, să-și exprime online încrederea în Dan Barna. Chestionarea internă a apărut ca urmare a diverselor nemulțumiri legate de rezultatul partidului la alegerile prezidențiale.

USR a stabilit că de vineri, 15 noiembrie, membrii partidului vor avea la dispoziție cinci zile pentru a-și exprima online votul de încredere pentru Dan Barna. „În cadrul ședinței Biroului Național al USR am stabilit că se va desfășura un vot de confirmare a încrederii pentru Dan Barna, vot la care vor lua parte toți membrii partidului. Votul se va desfășura timp de cinci zile, începând de vineri”, a declarat deputatul Stelian Ion.

Biroul Național al USR s-a reunit, miercuri, pentru a discuta despre nemulțumirile apărute în partid după alegerile prezidențiale. Dan Barna a avut o videoconferință, luni seara, cu liderii organizațiilor USR. Mai mulți colegi, printre care Cosette Chichirău și deputatul Tudor Benga, au cerut demisia lui Barna. Benga a solicitat, în plus, demisia deputatului de Timiș Cătălin Drulă, șef de campanie, și a vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu. Celor doi li s-a reproșat strategia de campanie și felul în care s-a făcut comunicarea.

Potrivit BEC, Dan Barna a obținut 15,02% din voturile exprimate de români la primul tur al alegerilor prezidențiale. Este vorba 1.38 milioane de voturi. Liderul USR a fost al treilea în preferințele electoratului, după Klaus Iohannis – 37,82% și Viorica Dăncilă – 22,26%.

About Post Author