La Timișoara s-a deschis Târgul de Crăciun. Și a căzut prima ninsoare

târgul de crăciun

Aglomerație cât cuprinde duminică seară, în centrul Timișoarei, unde s-a deschis Târgul de Crăciun. Sunt peste 1,1 milioane de beculețe care s-au aprins în oraș, mai cu seamă spre bucuria celor mici.

Deschiderea Târgului de Crăciun de la Timișoara, despre care Casa de Cultură spune că este cel mai mare din țară, este întotdeauna unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. A fost aprins iluminatul festiv, care, la această ediție, înseamnă 1,15 milioane beculețe, cu jumătate de milion mai mult decât anul trecut.

Sunt decorațiuni noi pe strada Alba Iulia, sunt luminițe pe strada Lucian Blaga, iar în Piața Libertății a fost amplasat patinoarul. Tot acolo se găsesc un castel luminos și o trăsură, care vor deveni, foarte probabil, vedete pe Instagram. În Piața Sf. Gheorghe vor fi, de la 1 decembrie, igluri și… pinguini. Din cauza unui incident în care a fost implicată mașina care transporta decorațiunile pentru această piață, inclusă în premieră în Târgul de Crăciun, momentul a fost amânat cu câteva zile. Invitatul special al spectacolului de inaugurare de la Târgul de Crăciun a fost Alina Sorescu. Acesteia i s-au alăturat pe scenă dansatori ai Clubului Magnum Team.

Cât a costat Târgul de Crăciun

Căsuțele cu mâncare gătită sunt, la fel ca în anii trecuți, în parcarea Modex. La târg sunt zeci de comercianți și s-au format, încă din prima seară, cozi la mai multe standuri.

„Am deschis Târgul de Crăciun. Nu facem economie la bucurie, nu facem economie la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici și văd foarte mulți copii bucuroși (…) Pentru prima dată, am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini și alte instalații. Câteva săptămâni, în centrul Timișoarei, vrem să contribuim, să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie (…) Pentru programul cultural, cheltuim în jur de 350.000 de lei, dar Casa de Cultură are și chiriile de la vânzători, mai are venituri în plus. Pentru luminițe și decorațiuni, anul acesta am cheltuit 691.000 de lei, dacă nu mă înșel”, a spus primarul Dominic Fritz.

În Piața Victoriei a fost montată și roata panoramică, lângă Fântâna cu Pești este un carusel și, în premieră, prin zona centrală va circula și un trenuleț polar. Tot duminică, la Timișoara a căzut și prima ninsoare. Târgul de Crăciun va fi deschis până în 7 ianuarie 2024.

About Post Author