La Timișoara începe operațiunea de dezinsecție. În această perioadă, se face din avion

dezinsecție

Timp de cinci zile, la Timișoara se va face dezinsecție aeriană. Primăria roagă crescătorii de albine să aibă grijă. Substanța cu care se va lucra este cipermetrin.

La două săptămâni de la semnarea contractului subsecvent de dezinsecție și deratizare pentru acest an, SC Coral Impex SRL din Ploiești se apucă de treabă. „În perioada 14 – 18 mai se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană pe domeniul public al Municipiului Timişoara. Substanţa utilizată este Cymima Plus, având substanţa activă cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi. Crescătorii de albine sunt rugaţi să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar, Primăria Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate”, transmite viceprimarul Farkas Imre.

Trebuie să faceți dezinsecție și acasă

Primăria face apel, de asemenea, la cetățeni, „să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”. Cei care nu se conformează riscă amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, persoanele fizice, şi de la 1.000 lei la 2.500 lei, persoanele juridice.

Contractul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a fost încheiat între Primăria Timișoara și Coral Impex în aprilie 2019. Acesta are o durată de patru ani, la o sumă totală de 18,4 milioane de lei, cu TVA. În 2020, suma maximă care poate fi plătită de PMT pentru aceste servicii este de 4,6 milioane de lei.

About Post Author