La pas, prin Cetatea Timișoarei. Au pornit tururile cu poveste, la final de săptămână / FOTO

Chiar dacă sunt vremuri cu restricții, puteți descoperi, poate chiar mai pe îndelete, poveștile Timișoarei. Primele tururi organizate de Breasla Ghizilor prin Cetate au adunat câteva zeci de oameni curioși. Și e numai începutul.

Aproape 30 de timișoreni au participat, la finele săptămânii, alături de ghizii Breslei la trei tururi ghidate care i-au purtat prin trecutul Cetății Timișoara și al personalităților care au trăit în aceste locuri. Tururile au plecat la intervale de jumătate de ceas, din fața Info Centrului Turistic al PMT, de pe strada Alba Iulia.

„Breasla Ghizilor își propune să facă din aceste tururi o inițiativă permanentă. Fiecare timișorean sau vizitator al Timișoarei să știe că în fiecare sâmbătă se va desfășura un tur ghidat realizat de un ghid profesionist la care ar putea participa”, explică Ludovic Satmari, președintele asociației. Cu alte cuvinte, e simplu: nu ai un program anume la sfârșit de săptămână? Poți face o plimbare și poți afla lucruri pe care, poate, nu le-ai știut despre orașul tău.

E logic, de altfel: pentru a putea promova Timișoara în fața turiștilor, trebuie, în primul rând, să credem că avem ce promova. „Noi, ghizii de turism, ne-am convins deja că trăim într-un loc extraordinar. Acum trebuie doar să îi convingem și pe ceilalți de asta”, mai spune Satmari.

Începând din această săptămână, oferta de tururi a Breslei Ghizilor se va diversifica odată cu introducerea tururilor tematice în ziua de duminică. Primul va fi dedicat ,,Timișoarei evreiești” iar grupul va fi condus de Alexandra Irimia. Participarea va fi posibilă în limita locurilor disponibile și numai în urma unei rezervări făcute în prealabil pe pagina de Facebook a Breslei Ghizilor.

About Post Author